Blick » Skapar bilder av ideér!

Skogsstigen – vandring med kameran i högsta hugg

PIN

Äntligen var vi ute på en vandringsled igen, Annika och jag! Vi valde led samma morgon vi drog iväg och det tog en stund innan vi hittade till Skogsstigen – inte så svårt att hitta om man skulle observerat skyltar lite bättre ha ha! Skogsstigen ligger på Stornäset i Kastelholm, ca 4,5 km från slottet. Skyltning finns från landsvägen (faktiskt!).

PIN

Trevlig ”portal” till Skogsstigen – symboliskt att påbörja ett äventyr! Stigen är nästan tre kilometer lång – vilket tar cirka tre-fyra timmar för en fotograf…

PIN

Höstens vackra färger har verkligen exploderat sista veckan och blandningen av den vackert oranga mot den gröna färgen var så fin.

PINPIN

PIN

Vi stötte på en liten groda, den kallas faktiskt för ”Vanlig groda”. Lite modellande fick den stå ut med innan vi drog iväg vidare.

PINPIN

PIN

PIN

Det här händer när man är mycket ute i skogen. Man börjar se figurer här och där som den här till exempel som hälsar oss välkomna med öppna armar!

PIN

PIN

Det var makromoment överallt! Svampar, ris, kottar, löv, lava, mossor….

PIN

PINPINPIN

Vi vandrade en kort bit längs vatten också och inte mindre än tre fiske-ekipage mötte vi. Här ett gäng som la nät, sen två båtar med kastspö.

PIN

PIN

Liten hackspett, hane. Fåglar hör man hela tiden men de är svåra att få på bild. Kan bero på att vi pratar en hel del när vi går…

PIN

Annika ringer svampakuten för att få hjälp med att avgöra om det är en stolt fjällskivling eller inte vi hittat. Vi hittade otroligt många svampar – de flesta signalerade genom utseéndet att de inte var ätliga dock…

PIN

PIN

PIN

Vi gjorde två avstickare från leden – en till strandstigen och en till småholmskojan. En sån söt liten koja mitt i skogen. På kojan hänger en skylt med texten: ”Här bodde syskonen August och Lovisa Nordberg från Brändö då de fiskade strömming. Fisket pågick från maj-midsommar på 20-talet långt in på 40-talet. Strömmingen saltades men en del såldes även till ortsborna som färsk eller rökt. Kastelholmensejdens byalag har rustat upp kojan, som ägs av landskapet.”

PIN

Leden är mycket bra utmärkt – hela vägen finns skyltar med kott-symbolen så det är minimal risk att villa bort sej.

PIN

Dominerande färgerna, grått, orange och grönt.

PIN

Mina byxor matchades av flugsvampen.

PIN

I slutet av leden fanns en gästbok påbörjad 2005 där vi skrev våra namn också.

PIN

Skogsstigen var en trevlig led – mycket fin och omväxlande skog (många trädarter utmärkta) och litet stråk längs vattnet om man väljer avstickaren dit. Mycket bra utmärkt. Den får fem kängor av fem som vandringsled. Däremot får den den bara tre kameror av fem. Vi hade önskat lite mer omväxling.

Men i det stora hela en trevlig led som rekommenderas!

 

Share to:FacebookTwitterPinterestEmailLink